Rock News

Ginger Baker, legendarul baterist Cream, este „în stare critică"

„Amintiți-l în rugăciunile voastre în această seară”, a scris familia într-o scurtă declarație postată pe contul oficial de Twitter al lui Baker, miercuri după-amiază.

Baker, care a împlinit 80 de ani în august, a întâmpinat o serie de probleme de sănătate în ultimii ani. În 2016, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord deschis, ceea ce l-a obligat să anuleze o serie de date ale turneului. În timpul recuperării, o cădere l-a lăsat și cu picioarele umflate. În 2013, a fost diagnosticat cu boală pulmonară obstructivă cronică și, de asemenea, se spune că acesta suferă de dureri de spate cronice ca urmare a osteoartritei degenerative.

În timpul începuturilor sale muzicale pe scena londoneza, de la sfârșitul anilor '50, Peter "Ginger" Baker și-a format un renume pentru stilul sau neconvențional la baterie.

În 1966, după ce l-a văzut pe Eric Clapton cantand in Londra, a format trio-ul Cream, alaturi de acesta și basistul Jack Bruce.

În următorii doi ani, Cream a vândut 15 milioane de albume, aband hituri precum „White Room”, „Strange Brew” sau „Sunshine Of Your Love”.

Foto: Getty Images/ Guliver.