Rock News

Lars Ulrich (Metallica) o intervievează pe Joan Jett

Iată despre ce au vorbit doi muzicieni de renume mondial, neavând niciun plan sau scenariu.

Într-o ediție specială a emisiunii sale radio online, toboșarul Metallica, Lars Ulrich, a avut-o ca invitată pe legendara Joan Jett. Dacă există un lucru cu care  percuționistul se mândrește în ceea ce privește emisiunea „It's Electric!”, este lipsa oricărui scenariu și libertatea de a purta discuția în orice direcție potrivită se ivește. Astfel, solista a discutat cu Ulrich despre spectacolul susținut alături de Nirvana la ceremonia de inducție a trupei în Rock And Roll Hall Of Fame (2014), care, spune ea, a contribuit la propria sa inducție din 2015. Artista a vorbit, pe de altă parte, și despre filmul său biografic, apărut pe piață anul trecut. Înregistrări video din cadrul interviului găsești mai jos.

Pelicula biografică „Bad Reputation” ilustrează viața lui Jett și lupta pe care artista a dus-o pentru a putea interpreta genul ei preferat de muzică. Acesta a avut premiera în ianuarie 2018 la Festivalul de Film Sundance și a apărut în cinematografe pe la sfârșitul lunii septembrie. Filmul a fost regizat de Kevin Kerslake, scenariul fiind scris de Joel Marcus.

Joan Jett este cunoscută pentru rolul pe care l-a jucat pe scena muzicii rock, la început alături de trupa The Runaways, fetele despărțindu-se atunci când a fost clar că nu pot cădea de acord asupra stilurilor abordate. Cariera lui Joan a continuat după dizolvarea The Runaways, artista formându-și propria trupă, pe care a numit-o Joan Jett & the Blackhearts. Formația rezistă încă din 1979, având la activ 14 albume de studio, dintre care trei au fost certificate cu aur sau platină după cum urmează: „I Love Rock ‘n Roll” (1981) – platina în SUA și dublă platină în Canada, „Album” (1983) – aur în SUA și „Up Your Alley” (1988) – platină în SUA și aur în Canada.

Cea mai reușită melodie a carierei solistei este coverul „I Love Rock ‘N Roll” (după Arrow), care a ocupat prima poziție în topul Billboard Hot 100 timp de șapte săptămâni consecutive, fiind pe locul 68 în clasamentul Billboard Greatest Of All Time.

Foto: Facebook

Info: Blabbermouth