Rock News

Billy Idol a devenit oficial cetățean american

Legenda punk-rock, Billy Idol este oficial un cetățean american, după ce a finalizat naturalizarea, miercuri (14 noiembrie), în Los Angeles. Rocker-ul britanic, acum în vârstă de 62 de ani, trăiește în Los Angeles de mulți ani.

Naturalizarea este procesul prin care cetăţenia americană este acordată unui străin după ce s-a supus cerinţelor stabilite de Congresul american.

Serviciile de Cetățenie și Imigrare din S.U.A. au serbat evenimentul printr-un tweet, împrumutând un vers din cântecul clasic al lui Idol, "White Wedding": "Este o zi bună pentru o ceremonie de naturalizare. Felicitări lui Billy Idol care că a devenit cetățean american, astăzi, în Los Angeles".

Billy Idol s-a născut în Anglia, însă și-a petrecut o parte din tinerețe în Statele Unite. Familia sa s-a mutat la Patchogue, New York, pe când Billy Idol avea vârsta de 2 ani, după care s-a întors în Anglia, patru ani mai târziu. De fapt, sora mai mică a lui Idol, Jane, s-a născut în Statele Unite.

Idol a adus recent un omagiu vechii sale trupe de punk, Generation X, precum și grupului The Sex Pistols, realizând un show all-star sub numele Generation X , alături de colegul sau de la Generation X, Tony James și membrii Sex Pistols Steve Jones și Paul Cook.

Foto: Getty Images/ Guliver.