Rock News

Steve Vai: "Se spune că Universul te recompensează. Ei bine, iată dovadă mea!"

Steve Vai a acordat recent un interviu pentru un post american de radio în care a vorbit despre turneul sau, "Generation Axe". După succesul extraordinar al truneului "Generation Axe" în Asia, Vai, Wylde, Malmsteen, Bettencourt si Abasi încep etapa nord-americana a "Generation Axe". Aceasta va debuta pe 7 noiembrie și va cuprinde 32 de apariții live, până la finalul anului.

Întrebat dacă a avut o "listă de dorințe" pentru acest turneu, Steve Vai a răspuns:

"Unul dintre lucrurile extraordinare pe care le iubesc cu privire la munca pe care o fac și la afacerea în care mă aflu, se referă la aspectul creativ al acestora. Când am venit cu acest proiect, ca orice proiect pe care îl are cineva atunci când îl concepe - a fost distractiv.
(...)
De fapt, am creat liste de genuri rock pentru fiecare chitarist. Am avut o categorie de rock, metal, blues, fusion, am scris toți chitariștii mei preferați din toate aceste categorii și m-am gândit: "Bine, cu ce ar trebui să încep?" Am început cu metalul, deoarece cred că e mai aproape de inima mea și i-am sunat pe primii cinci tipi și aceștia au fost Yngwie [Malmsteen], Zakk [Wylde, OZZY OSBOURNE, BLACK LABEL SOCIETY], Nuno [Bettencourt, EXTREME] și Tosin [Abasi, ANIMALS FOR LEADERS] și toți au spus: "Da, mă bag. Ne băgăm".
Se spune că Universul te recompensează. Ei bine, iată dovadă mea!"

Foto: Getty Images/ Guliver.