Rock News

Sharon den Adel explică viziunea Within Temptation pentru albumul „Resist”

„Am vrut să arătăm cât de inspirați suntem de noua eră digitală. Suntem ușor de urmărit în orice moment, iar asta mă îngrijorează,” declară artista.

Înainte de a urca pe scenă în Varșovia, pe 27 octombrie, solista Sharon den Adel a vorbit cu cei de la Interia.tv despre pauza de cinci ani dintre ultimele două discuri de studio și despre însemnătatea pe care o are albumul „Resist” pentru ea.

„A durat atât de mult timp din diverse motive,” spune ea. „Am avut un program de turneu îndelungat și încărcat pentru albumul Hydra (2014). Am fost împreună, ca trupă, o eternitate, așa că nu mai aveam inspirație atunci când ne-am întors. Se întâmplau multe lucruri și în viața mea privată, așa că aveam senzația că nu mai pot să compun. Eram blocată. Aveam nevoie să descopăr dacă mai voiam să plec în turneu și dacă mai voiam să rămân alături de Within Temptation, nu îmi aducea nicio bucurie la momentul respectiv. Acum mă simt mult mai bine, ideea e că nu puteam să compun pentru că nu puteam să simt muzica. Nu știam în ce direcție să o apuc”.

Între timp, cântăreața a lansat un disc solo pentru a putea să își expună sentimentele mai liber decât ar fi făcut-o alături de formație. „Când m-am simțit din nou inspirată să compun pentru Within Temptation, am compus albumul și l-am înregistrat în numai un an,” adaugă den Adel.

Cât despre mesajul discului, Sharon spune că „toată lumea are propriile probleme în viață, iar noi am vrut să arătăm cât de inspirați suntem de noua eră digitală. Suntem ușor de urmărit în orice moment, iar asta mă îngrijorează – mai ales din cauza faptului că nu știm cine este în spatele computerului. Compania pentru care lucrezi? Guvernul? Firmele mari au o putere imensă în ziua de azi. Este periculos modul în care încearcă să ne împartă pe toți pe categorii, în cutii… Ei spun că algoritmii sunt bazați pe preferințe, dar poate eu vreau să văd ceva diferit față de algoritmi, urăsc faptul că sunt forțată să văd ceea ce cred ei că ar trebui să văd. Vreau să văd imaginea de ansamblu,” continuă Sharon.

„Resist” va apărea pe piață luna viitoare, pe data de 14, prin intermediul casei de discuri Spinefarm Records, ce aparține de Universal Music Group.

Foto: