27 Mai in istoria muzicii

27 Mai in istoria muzicii

2006  - Red Hot Chili Peppers ajunge pe locul 1 în Statele Unite cu albumul „Stadium Arcadium”. Albumul a fost lăudat pentru că a integrat stiluri muzicale din mai multe aspecte ale carierei trupei. Albumul a adus trupei șapte nominalizări la premiile Grammy în 2007, inclusiv un premiu pentru „cel mai bun album rock” și unul pentru „cel mai bun pachet promoțional” sau „ediție specială limitată”. Câștigând cinci din cele șapte premii Grammy, a fost cea mai mare parte a nominalizărilor pe care trupa le-a obținut în cei 23 de ani de carieră (la acea vreme).

Foto: Getty Images/ Guliver. 

1964 - 11 elevi sunt exmatriculați dintr-o școală din Anglia pentru că aveau coafuri ca a lui Mick Jagger.

1967 - Jimi Hendrix intră în topul britanic al albumelor cu discul de debut „Are You Experienced?”. Albumul prezintă abordarea inovatoare a lui Jimi Hendrix în ceea ce privește compoziția de cântece și cântatul la chitară electrică, care a stabilit în curând o nouă direcție în muzica psihedelică și în hard rock.

1977 - Este lansat celebrul hit al formației Sex Pistols, „God Save The Queen”. Discul este boicotat de magazinele de muzică, de radio și tv și, în ciuda acestor lucruri, ajunge pe locul al doilea în topul britanic. Titlul original al cântecului a fost „No Future”, versurile în sine fiind o expresie generală a viziunii trupei asupra monarhiei sau a oricărui individ sau instituție care comanda obligația generală.

1977 - Emerson, Lake and Palmer lansează „Fanfare for the Common Man” în Anglia. Adaptată de Keith Emerson după piesa cu același nume a lui Aaron Copland din 1942, este una dintre cele mai populare și mai longevive piese ale lor.

1988 - Def Leppard pornește în partea a treia a turneului nord-american „Hysteria”.

1994 - The Eagles dau primul concert după o pauză de 14 ani.

1997 - Liam Gallagher este bătut într-un bar în urma unei încăierări provocate de consumul excesiv de alcool.

2008 - Universitatea Yale îi acordă lui Paul McCartney titlul de „Doctor în muzică”.

1966 - s-a născut Sean Kinney, tobe Alice In Chains.