24 Septembrie in istoria muzicii

24 Septembrie in istoria muzicii

1991 - Albumul "Nevermind" al celor de la Nirvana este lansat în Statele Unite. Intrând în prima săptămâna pe locul 144, "Nevermind" va ajunge în fruntea clasamentului în ianuarie 1992 și va atrage atenția asupra unui întreg gen: grunge-ul. 

Foto: Getty Images/ Guliver.

 

1957 - "Jailhouse Rock" al lui Elvis Presley este lansat și va deveni al 9-lea nr. 1 al artistului, stationand în clasamente timp de 19 săptămâni.

1962 - Elvis este invitat să cânte în Anglia. Colonelul Tom Parker refuză oferta, spunând că Elvis are filmări. Adevăratul motiv era însă reprezentat de faptul ca Tom Parker locuia ilegal în America. Îi era teamă că odată ieșit din țară nu va mai putea intra.

1966 - Jimi Hendrix ajunge la Londra alături de managerul sau Chas Chandler și este nevoit să-și vândă toate bunurile pe care le avea le el pentru a plăti camera de hotel în care locuise.

1975 - Rod Stewart ajunge nr. 1 în Marea Britanie cu "Sailing". Melodia ajunge un hit după ce este folosită într-o serie de documentare TV.

1975 - Trupa canadiană Rush lansează al treilea album, "Caress of Steel".

1977 - 2500 de oameni participa la prima convenție Elvis. Discurile artistului se vând și cu 300 de dolari.

1990 - AC/DC lansează "The Razors Edge", al 11-lea album de studio. Singurul album de studio pe care a fost prezent bateristul Chris Slade, a atins numărul 2 în clasamentul american și numărul 4 în Marea Britanie.

1990 - "Rust in Peace", al patrulea album al trupei de thrash Megadeth este lansat, primul cu chitaristul Marty Friedman si tobosarul Nick Menza. Albumul aduce trupa in mainstream si este nominalizat la Grammy Award, la categoria "Best Metal Performance".

1991 - The Red Hot Chili Peppers lansează albumul "Blood Sugar Sex Magik" în Statele Unite. Cu hiturile "Under the Bridge" și "Give It Away", albumul va vinde peste 10 milioane de copii în întreaga lume.

1991 - Soundgarden lanseaza al treilea album, "Badmotorfinger", disc nominalizat la Grammy Award pentru "Best Metal Performance". Albumul a fost certificat dublu-platina in 1996.

1993 - Steven Adler, fost toboșar în Guns N Roses câștigă un proces intentat foștilor colegi și câștigă 2,5 milioane de dolari. Steven fusese concediat din cauza dependenței de droguri.

1999 - Sting lansează "Brand New Day".

2012 - Mumford & Sons își lansează cel de-al doilea album, "Babel", care va debuta pe prima poziție atât în clasamentele americane, cât și britanice. "Babel" va fi nominalizat la categoria "Album of the Year" atât la Brit Awards, cât și la Grammy și o va câștiga pe cea din urmă.

1942 - s-a născut Linda McCartney, Wings. A murit pe 17 aprilie 1998.