Rock News

Volumul basistului David Ellefson (Megadeth) va include povești nespuse despre trupa, din anii '80

Basistul Megadeth, David Ellefson va lansa "More Life With Deth", urmarea memoriilor sale, "My Life With Deth", în noiembrie, prin Ellefson Music Press. Cartea a fost scrisă alături de partenerul său de afaceri, personalitatea radio și jurnalistul muzical Thom Hazaert și are contribuții ale: Alice Cooper, Brian "Head" Welch (Korn), Dirk Verbeuren (Megadeth) și mulți dintre prietenii lui David.

Vorbind cu Robert Cavuoto de la Metal-Rules.com, Ellefson a povestit câte ceva despre viitorul volum.

"Ceea ce s-a întâmplat în anii '80 este în mare măsură nespus. În momentul în care am făcut "Rust In Peace", MTV era cunoscut și noi o trupa mare la Capitol Records, care începuse să obțină atenția presei. Majoritatea poveștilor despre noi încep din 1990. Chestiile din 1990 în urmă au rămas nespuse. Ating acest lucru într-un mod în care fanii vor fi mulțumiți cu adevărat, cu o mulțime de amănunte muzicale".

Volumul "More Life With Deth" se vrea o viziune intuitivă și personală asupra unora dintre cei mai relevanți muzicieni rock ai generației lor. Cartea va conține părerile lui Ellefson și Hazaert, precum și discuții cu prietenii și colegii Ellefson, inclusiv jurnalistul britanic Malcolm Dome, Mark Slaughter (Slaughter), Marc Rizzo (Soulfly) și Ron Keel.

Ellefson a fost în Megadeth de la începutul trupei, din 1983 până în 2002, când grupul s-a despărțit pentru scurt timp, deoarece chitaristul și vocalistul Dave Mustaine a suferit o leziune nervoasă severă care l-a lăsat în imposibilitatea de a canta.


După ce Mustaine a reformat Megadeth cu o nouă componentă în 2004, Ellefson și-a dat în judecată fostul coleg de trupa pentru suma de 18,5 milioane de dolari, pretinzând că Mustaine îi datora în continuare sume din vânzarea produselor aflate sub marca Megadeth, plus drepturi de autor.


În ianuarie 2005, cauza a fost respinsă în instanță, iar cinci ani mai târziu, Ellefson s-a reîntors in Megadeth.

Foto: Getty Images/ Guliver.