Rock News

Judas Priest, cea mai înaltă poziție vreodată în topurile din Marea Britanie, cu „Invincible Shield”

Cel de-al 19-lea LP de studio al legendelor heavy metal a intrat în topurile oficiale din Marea Britanie pe locul 2. Înainte de „Invincible Shield”, cea mai înaltă poziționare a Judas în UK a fost cu „British Steel” din anii 1980, care a ajuns pe locul 4

De altfel, „Invincible Shield” este al cincilea album de Top 10 al Judas, după „British Steel” au fost „Firepower”, „Redeemer Of Souls” (nr. 6) din 2014 și albumul live din 1979, „Unleashed In The East” (nr. 10).

În noul număr al Classic Rock, solistul Rob Halford dezvăluie modul în care single-ul „Crown Of Horns” a fost parțial inspirat de războiul din Ucraina – în special versurile, “I learned the hard way that what you dreamed for comes from the pain you hold inside”.

„Mă gândeam la Ucraina, la apărarea în fața a ceva oribil”, spune el. „Și m-a făcut să mă gândesc la ce se întâmplă cu acele sărace suflete și cu rușii care au fost târâți în asta. Dar în versurile „A call out to the world tonight/ Raise your horns up high” este vorba despre unitatea colectivă. Aceasta este și comunitatea metalului. Suntem cu toții împreună. Cu toții implicați pentru a câștiga”.


Halford sugerează, de asemenea, că Priest nu a exclus o continuare a „Invincible Shield”. „Acesta este al 19-lea album de studio”, spune el. „Nu-mi plac numerele impare. Dacă cresc volumul televizorului, nu poate fi 13 – trebuie să fie 12 sau 14. Numerele pare sunt echilibru și armonie. Ne gândim deja la ce vom face în continuare”, continuă el. „Asta este bucuria muzicii. Nu se oprește niciodată”.

Priest se află în turneu în Marea Britanie, urmând să susțină concerte apoi în Europa și SUA.

Foto: Getty Images/ Guliver.