„Time To Rock!” și serenitatea din junglă

La „Morning Glory”, azi-dimineață, au intrat în direct Bogdan Crișan, președintele FiTT și Alexandru Stermin, pentru a descrie ce inițiative rock mai întâlnim la Timișoara, respectiv, cum ne găsim pacea în inima pădurii tropicale

Share

Bogdan Crișan de la Fundația Județeană Pentru Tineret Timiș (FiTT) a intrat în legătură directă cu realizatory, de dimineață, de la studioul special Morning Glory din Timișoara, de la MNArT. Echipa a discutat cu Bogdan despre proiectele de susținere a culturii rock locale. FiTT e cel mai mare centru pentru tineret din România și organizează tot felul de evenimente și concerte, pe lângă alte proiecte, pentru a-și aduce contribuția la Capitala Europeană a Culturii. Fundația a organizat până acum patru concerte și mai au câteva planificate. Sâmbătă, concertul Trooper și Tymes Orchestra vor aduce la Casa Tineretului concertul „Trooper Simfonic”. În grădina centrului, numită „În Spatele Casei”, Eyedrops și Delta Pe Obraz vor veni cu un concept foarte interesant de „silent concert”, adică o cântare care va putea fi ascultată exclusiv în căști. Concertele sunt la preț redus pentru tineri, iar elevii și studenții bursieri pot beneficia de gratuitate la evenimentele „Time To Rock!”.

Desigur, realizatory au vrut să afle unde se mai bea o bere în Timișoara. Se poate, în mod convenabil, chiar la Casa Tineretului, iar Manufaktura rămâne o piatră de temelie în viața de student. Răzvan și-a adus aminte, în timpul discuției, despre cum era Timișoara pe vremuri, când mergea acolo la concertele Phoenix. Bogdan a menționat că o parte din istoria Phoenix rămâne în funcțiune la Casa Tineretului, anume boxele pe care le-a folosit legendara formație în anii 2000.

Cum găsim serenitatea în junglă?

Mai departe, gloryoșii au luat legătura cu Alexandru Stermin, biolog și autor a patru cărți, cea mai recentă dintre acestea având să fie lansată mâine, la librăria Humanitas. Aceștia au vrut să afle mai multe despre cum îți păstrezi calmul în împrejurări extreme. Invitatul a călătorit în mai multe locuri exotice, unul dintre acestea fiind jungla din Galapagos, unde a văzut țestoase gigantice și iguane.

„Iguana Maicii Domnului” - Răzvan Exarhu


Cum ne găsim pacea interioară în condiții neoptime? „Dacă aș fi știut, aș fi luat, probabil, premiul Nobel pentru pace”, a susținut Alexandru. Totuși, biologul a împărtășit înțelepciunea tribului cu care a stat. Când a dormit pentru prima dată sub cerul liber, în hamac, alături de o călăuză, membru al tribului gazdă din junglă, invitatul a avut un atac de panică. Băștinașul l-a întrebat de ce a dormit atât de agitat, iar când a aflat motivul i-a spus „Să îți fie frică de șarpe, că îl poți evita. Să nu îți fie frică de jaguar, căci dacă îl întâlnești, nu ai avea ce să faci”. Adică, înțeleptul l-a îndemnat să își facă griji cu privire la ce poate controla. Și asta l-a făcut să se destindă.

Pentru discuția integrală de azi-dimineață, ascultați episodul „Morning Glory”, sub formă de podcast, pe rockfm.ro!

Morning Glory - 26.09.2023

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:38:29
Podcast

Morning Glory - 29.11.2023

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:25:41
Podcast

Morning Glory - 28.11.2023 - ȘTEFAN NANU & DR. GABRIEL GORUN

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:28:20
Podcast

Morning Glory - 27.11.2023

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:09:30
Podcast
Share