Rock News

O nouă expoziție Freddie Mercury la Londra

Dacă aveți în plan o excursie la Londra în perioada următoare, poate o expoziție Freddie Mercury să fie una dintre opriri. 1 400 de articole din casa lui Mercury din Londra, care a rămas intactă în ultimii 30 de ani, vor fi scoase la licitație de Sotheby's în luna septembrie, însă până atunci pot fi văzute de fanii lui Mercury în cadrul unei expoziții cu intrare gratuită.

Colecția extinsă de articole, inclusiv versuri scrise de mână, fotografii personale Polaroid și costume, au fost expuse la Londra.

Solistul Queen, care a murit la Londra pe 24 noiembrie 1991, și-a lăsat casa, Garden Lodge din Kensington și bunurile prietenei apropiate Mary Austin, care acum le împărtășește publicului.

Repere ale expoziției „Freddie Mercury: A World of His Own” includ coroana și mantia pe care Mercury l-a purtat în „The Magic Tour” în 1986, kimonoul roșu și pianul Yamaha la care a compus „We Are The Champions”. Se așteaptă ca acesta din urmă să aibă o valoare cuprinsă între 2 și 3 milioane de lire sterline, anunță Sky News.

Alte articole din colecție includ o versiune scrisă de mână a hitului „Bohemian Rhapsody” din 1975, vaze japoneze, opere de artă aparținând lui Salvador Dali, caiete cu liste de invitați și planuri pentru petreceri, pantofi sport Adidas și ținute de scenă de pe parcursul carierei sale.

Fiecare dintre cele 15 galerii Sotheby’s va fi dedicată unui aspect diferit al vieții lui Mercury, unde vizitatorii se pot plimba prin recrearea dormitorului, barului și sufrageriei sale.

Expoziția este deschisă în perioada 4 august - 5 septembrie și este gratuită pentru public, fără rezervare prealabilă.

Articolele vor fi apoi vândute la șase licitații, începând cu 6 septembrie. Puteți găsi mai multe detalii aici.

Foto: Getty Images/ Guliver.