Rock News

Riverside, concert la București în toamna 2023

Cu peste 700 de concerte în toată lumea, 7 albume, 2 EP-uri și 2 materiale live, trupa este din prima ligă a progresivului modern.

Riverside urmează să concerteze în această toamnă în București, pe 26 septembrie, în Quantic Club.

Biletele au fost puse in vanzare online pe iabilet.ro următoarele categorii de prețuri:

120 lei – pana in ziua evenimentului, 26 septembrie;

150 lei – la intrare in Quantic Club.

În ultimii mai bine de 20 de ani, de la începutul carierei muzicale în anul 2001, Riverside și-a construit treptat și sigur o reputație de excepție. 

În toamna anului 2018, Riverside a lansat „Wasteland", albumul devenind cel mai mare succes al lor de până acum. Discul s-a regăsit la final de an pe listele multor critici muzicali de specialitate  iar pentru unii a fost chiar în top (revista "Eclipsed/ Rock Magazin").

De asemenea, formatia a primit Discul de aur în țara natală în 2018, unde acest material de studio a atins Numărul 1 in clasamentele dedicate rock-ului. După ce au concertat într-o serie de evenimente de amploare în 2018/2019,  băieţii au plecat intr-un ultim turneu în Europa, la începutul anului 2020, înainte de a planifica să se întoarcă în studio pentru noul album.

Doar 3 zile de bucurie au avut la dispozitie până când COVID-19 a lovit. Iar în următoarele săptămâni, mai multe țări începeau să-şi închidă graniţele. Majoritatea spectacolelor au avut loc, insă, după doar 2 săptămâni, au fost nevoiți să se întoarcă acasă din cauza pandemiei.

După pandemie, Riverside a plecat din nou să concerteze. În 2022. Turneu în America de Nord, America de Sud și Europa, de asemenea, au lucrat din greu la noul album pe care trupa tocmai l-a finalizat, în septembrie 2022 ajungând şi la noi cu un concert extraordinar.

Acum, revin cu energie proaspătă și multă încredere, trupa așteaptând cu nerăbdare o activitate plină în 2023! Au lansat noul album "ID.Entity" pe 20 ianuarie 2023, urmat de turnee în SUA, precum și evenimente planificate în Marea Britanie, Scandinavia, Polonia în primăvară. În toamnă și în România!