Rock Reviews

Compact, o seară sold out și un vis la fel de frumos după 40 de ani #ConcertReview

Multe lucruri s-au întâmplat în ultimii 40 de ani, însă „Fata din vis” a rămas în tot acest timp o poveste la fel de frumoasă pentru Paul Ciuci, trupa Compact și fanii lor

Paul Ciuci și colegii săi din Compact au sărbătorit 40 de ani de la lansarea megahitului „Fata din vis, alături de sute de fani, duminică, 5 februarie. Biletele pentru concertul aniversar s-au vândut cu mult timp înainte, evenimentul de la Sala Luceafărul fiind anunțat sold out cu cel puțin două- trei săptămâni în urmă. 

Nu mică mi-a fost mirarea când am ajuns în sala evenimentului și am descoperit că în jurul meu sunt prezenți fani de toate vârstele. Peste 45 de ani au trecut de la formarea trupei Compact, iar generații întregi au crescut, iubit, sperat, au suferit și s-au vindecat spiritual pe muzica legendarei trupe a rock-ului românesc. Eu însumi îmi amintesc cum pe la vârsta de trei - patru ani învățasem să folosesc combina audio din casă și aveam de la tata câteva dintre albumele Compact, pe casetă. Sunetul lor înseamnă, pentru mine, o poartă în timp, înapoi în copilărie. 

Seara trecută mi-am dat seama, pe viu, pentru cât de multă altă lume piesele celor de la Compact au fost un reper în muzică. În sală au fost prezenți oameni maturi, aflați la „vârsta înțelepciunii”, alături de persoane de vârstă mijlocie, adolescenți și chiar copii mici. Toți aveau, însă, un lucru în comun. Faptul că au trăit, crescut sau că li s-a transmis generațional dragostea pentru single-uri precum: „Fata din vis”, „Un alt început” sau „Cântec pentru prieteni”. 

Firește, toate aceste hituri s-au auzit live seară trecută la Sala Luceafărul din București. Iar Paul Ciuci, John Micu, Lucian Iluț și Cătălin Popescu au demonstrat că timpul nu se resimte pentru Compact, ci din contră, ei rămân la fel de tineri și în forță, iar muzica e la fel de vie. Odată cu piesele interpretate, sutele de fani care au venit aseară au revăzut și o parte dintre videoclipurile trupei, proiectate în fundal, sau imagini alese special pentru a completa povestea fiecărei melodii. 


Compact nu putea pleca acasă după o seară atât intensă fără un bis consistent, pe care iubitorii muzicii lor l-au cerut răspicat. Însă înainte de asta, una dintre ultimele piese ale setlist-ului mare a fost o surpriză specială pentru toata lumea. Rocker-ul nostru șef de la #RockFM, Cristian Hrubaru, a luat cu asalt scena din centrul capitalei și a interpretat live „Cântec pentru prieteni”  alături de cei patru membri din Compact. 

Concertul aniversar pentru cei 40 de ani de la lansarea hitului „Fata din vis” a fost cu siguranță o seară memorabilă pentru sutele de oameni care au cântat, aplaudat, dansat și s-au bucurat să retrăiască amintirile frumoase care-i leagă de piesele trupei Compact. 

Membrii Compact vor sărbători aniversarea „Fata din vis” și la Suceava, pe 10 februarie, și la Iași pe 11 februarie, iar în weekendul 23-25 iunie vor urca pe scena Bikers For Humanity Rock Fest, ediția a doua, la Brezoi.