Nou single Metallica, „Screaming Suicide”

În așteptarea albumului Metallica, disc care va veni pe 14 aprilie, trupa ne-a mai dat la ascultare o melodie, după „Lux Æterna”.

Share


Videoclipul „Screaming Suicide” este regizat de Tim Saccenti, iar piesa va face parte din cel de-al 12-lea album de studio al trupei, „72 Seasons”. Produs de Greg Fidelman, împreuna cu James Hetfield și Lars Ulrich și cu o durată de peste 77 de minute, „72 Seasons” este primul material cu muzică nouă Metallica de la „Hardwired…To Self-Destruct”, din 2016, încoace.

<<„Screaming Suicide” abordează subiectul tabu al sinuciderii. Intenția este să vorbim despre întunericul pe care îl simțim în interior. Este ridicol să credem că ar trebui să negăm că avem aceste gânduri. La un moment dat sau altul, cred că majoritatea oamenilor s-a gândit la asta. A face față înseamnă a vorbi ceea ce n-ai spus. Dacă este o experiență umană, ar trebui să putem vorbi despre asta. Nu ești singur>>, explică James Hetfiled mesajul piesei.

În ceea ce privește inspirația pentru titlul albumului, „72 Seasons”, Hetfield a explicat că cele 72 de sezoane reprezintă, de fapt, primii 18 ani de viață. 

Primul single al discului, „Lux Æterna”, a debutat pe locul 1 în topul Hot Hard Rock Songs la momentul lansării, iar de atunci până acum, trupa a mai înregistrat un succes, „Enter Sandman” devenind prima melodie a grupului care a depășit un miliard de streamuri pe Spotify.

Foto: Getty Images/ Guliver.

Share