Rock News

Rammstein, ordin de restricție împotriva Viagogo

Viagogo are interdicție legală de revânzare a biletelor pentru turneul european Rammstein din 2023.

Ordinul detaliază că singura platformă autorizată să vândă bilete Rammstein este Eventim. Biletele pentru Rammstein sunt personalizate, cu numele complet al participanților afișat pe bilet, iar spectatorii sunt obligati sa facă dovada de identificare, in caz ca li se cere. De asemenea, fanii nu vor putea să revinde singuri biletele, decât dacă o fac prin intermediul site-ului fanSALE al Eventim, după 1 decembrie 2022.
Înainte de anunțarea turneului, trupa s-a asigurat că biletele nu vor fi vândute la prețuri umflate.

Cu toate acestea, la o simplă căutare pe Google, Viagogo apare ca primul site care vinde bilete la turneele Rammstein. Este un anunț sponsorizat prin Google.



Luna trecută, într-o nouă investigație a fost dezvăluit că majoritatea biletelor vândute pe Viagogo vin doar de la trei organizatori.

ITV News a lucrat timp de trei luni la o investigație. Pe parcursul perioadei de anchetă au fost analizate 174 de festivaluri și evenimente în aer liber, însumând 11 000 de bilete. Dintre acestea, puțin peste două treimi erau vândute de trei organizatori cu o valoare nominală combinată de aproximativ 730 000 de lire sterline. Cu toate acestea, totalul pentru care încercau să le vândă a fost mult mai mare, la aproximativ 1,7 milioane de lire sterline.

În 2020, Viagogo AG a fost obligat de către Curtea Federală din Australia să plătească penalități de 7 milioane de dolari pentru încălcarea Legii Consumatorului din Australia: informații false sau înșelătoare atunci când vinde bilete pentru concerte și evenimente sportive.