Rock Reviews

Alternosfera, concert simfonic la Opera Națională în deschiderea turneului THEATROLL | Corbul troian #ConcertReview

Alternosfera a oferit două seri de concert simfonic publicului bucureștean, în deschiderea turneului național THEATROLL | Corbul troian de la Opera Națională București.

Trupa de rock alternativ și-a deschis oficial turneul THEATROLL | Corbul troian prin două concerte simfonice de neuitat la Opera Națională din București. Joi și vineri, 29&30 septembrie, fanii Alternosfera au umplut sala mare a Operei pentru a asculta cele mai iubite piese ale trupei, cântate live alături de o orchestră.

 

THEATROLL | Corbul troian e turneul în care Alternosfera dorește să concerteze exclusiv pe scene de operă, teatru și filarmonică. Lucru atipic, comparativ cu scenele de club și festival cu care și-au obișnuit spectatorii încă de la debut.  

 

Chiar de la intrarea în sala de spectacol, privirea îți pica direct pe corbul imens care acoperea tot fundalul scenei. Întreaga scenografie și estetica sălii operei se completau reciproc și dădeau din start impresia unui eveniment premium. 

 

Întreaga seară a fost un adevărat spectacol care a curs dintr-o piesă în alta în variante reorchestrate care au sunat superb. Concertul a început cu varianta simfonică a piesei „Orice Gând”, în aplauzele fanilor. Sunetele de vioară, violoncel, flaut și percuție au dat într-adevăr o nouă față pieselor pe care le știam deja din interpretarea rock a trupei. 

 

Unul dintre momentele speciale ale serii a fost la piesa „Fântânile”, când toată sala a devenit o mare de lumini. În timp ce scena era acoperită de o lumină caldă albastră iar o chitară acustică dădea tonul piesei, publicul a aprins luminile de la telefoane într-o mare de lumină care se mișca pe ritmurile piesei. Recunosc, a fost un sentiment interesant să văd pentru prima oară această imagine atât de tipică pentru concerte într-o sală de operă. 

 

Unul dintre obiceiurile tipice unui concert a fost mai puțin prezent la concertele Alternosfera de la Opera Națională București. Publicul a părut ezitant în a cânta alături de muzicieni. Asta până când viorile au interpretat intro-ul pentru „Flori de mai”, una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite piese ale lor. Aici oamenii au cântat puternic alături de Marcel Bostan, solistul Alternosfera. După piesă, toată sala, inclusiv lojele și cei de la balcon, erau în picioare pentru a-i aplauda și ovaționa minute în șir pe rockeri și pentru a le cere un bis. Aceștia nu au putut părăsi scena fără să revină pentru o ultimă piesă. Așa că magia serii s-a încheiat cu „Picaj”, spre mulțumirea celor prezenți. La final, se vedea bucuria pe fețele celor care părăseau ușor sala operei. 

 

THEATROLL | Corbul troian continuă cu seria de concerte pe scene de operă și teatru de la finalul lunii octombrie:

31 octombrie 2022, ora 20:00 – Cluj-Napoca, Opera Națională Română

2 noiembrie 2022, ora 20:00 – Timișoara, Opera Națională Română

4 noiembrie 2022, ora 20:00 – Sibiu, Filarmonica de Stat, Sala Thalia

7 noiembrie 2022, ora 20:00 – Brașov, Teatrul „Sică Alexandrescu” 

 

 

 Credit foto Mihai Vasilescu