Rock News

Clip nou Dirty Shirt, "Hot for Summer"

După o vară fierbinte, plină de evenimente majore în toată Europa (Hellfest, Pol'and'Rock, Reload), dar și în țară, Dirty Shirt va lansa videoclipul piesei "Hot for Summer", extrasă de pe ultimul album "Get Your Dose Now!".


Videoclipul a fost produs de Vlad Bornuz (Dirty Shirt - Dope-a-Min, E-an-na - Toropeală). Filmările au avut loc pe o căldură compleșitoare, imediat după revenirea formației în țară de la festivalul Pol'and'Rock, la Casa Gessler & Simf Apa, Piscina Trei Pini Seini și Complex Apa.

Piesa "Hot for Summer", compusă de Mihai Tivadar, pe versuri scrise de Mathieu "Boots" di Pilla și Mihai Tivadar, a fost înregistrată, mixată și masterizata de Adrian "Bila" Uritescu, în studioul Low5Bass din Deva.

Mihai Tivadar: "Hot for Summer este cea mai nebună piesă de pe ultimul album, foarte scurtă însă în care ambianța muzicală se schimbă constant. După un intro foarte soft, piesa începe cu un prim refren foarte melodic în engleza, cu o ambianta Eurovision și cu influențe disco din anii '80. Pe urmă, ambianța se schimbă complet, cu o parte balcanică, urmând un drop metal foarte agresiv. Piesa revine la refren, de data asta în italiană, pentru a reda și mai mult senzatia de Eurovision, și se trece la un pasaj foarte diferit, cu un ritm de marș, care se transformă în tango, utilizând linia melodica de la partea balcanică. În fine, finalul piesei e în simetrie, reluând intro-ul. Tematic, Hot for Summer critică industria muzicală mainstream și arată cât de plictisitor sună hiturile pop de vara, în marea majoritate simpliste, repetitive și urmărind aceași rețetă cu scopuri pur financiare".

Deși încă nu au publicat lista cu evenimente din această toamnă, Dirty Shirt au confirmat faptul că vor continua turneul Get Your Dose Now, cu concerte în România, Franța, Belgia și Polonia, primele concerte anunțate fiind cel din 16 septembrie la Quantic București (bilete pe https://www.ambilet.ro/tc-events/dirty-shirt-quantic-16-09-22/)  și 23 septembrie la Sărbătoarea Castanelor din Baia Mare.