Rock News

Brian May se pronunță împotriva eliminării categoriilor „cel mai bun artist şi cea mai bună artistă solo” la BRIT Awards

Brian May de la Queen este unul dintre cei mai recenti oameni care a criticat decizia BRIT Awards de a elimina un sistem bazat pe gen pentru categoriile de premii „cel mai bun artist şi cea mai bună artistă solo”.

Pe 22 noiembrie am aflat că premiile Artistul anului și Artistul internațional al anului vor înlocui categoriile tradiționale masculin și feminin din trecut în favoarea uneia singure de interpretare, „Artist of the Year”. Schimbarea va intra în vigoare de anul viitor.

May a vorbit cu The Mirror despre cum decizia face parte dintr-o tendință „înfricoșătoare”. „Este o decizie care a fost luată fără a gândi suficient”, spune May. „O mulțime de lucruri funcționează destul de bine și pot fi lăsate în pace”.

„M-am săturat de oamenii care încearcă să schimbe lucrurile fără să se gândească la consecințele pe termen lung”, adaugă el. „Unele dintre aceste lucruri sunt o îmbunătățire, altele nu.”

„Am fi forțați să avem oameni de diferite culori și sexe diferite și ar trebui să avem o [persoană] trans. Știți că viața nu trebuie să fie așa. Putem fi separați și diferiți”.

Decizia de a schimba sistemul BRIT Awards a venit după ce cântărețul non-binar Sam Smith a criticat premiile pentru lipsa de incluziune.

„Muzica pentru mine a fost întotdeauna despre unificare, nu divizare”, a spus Smith într-o postare ștearsă de atunci. „Aștept cu nerăbdare o perioadă în care premiile pot reflecta societatea în care trăim. Să sărbătorim pe toată lumea, indiferent de sex, rasă, vârstă, abilități, sexualitate și clasă”.

Decizia organizatorilor evenimentului a atras critici din partea femeilor, multe considerându-se deja dezavantajate într-o industrie dominată de bărbaţi.

Au fost adăugate și patru noi categorii de gen: Alternative/Rock Act, Hip-Hop/Grime/Rap Act, Dance Act și Pop/R'n'B Act.

Foto: Getty Images/ Guliver.