Rock News

Bruce Dickinson laudă Black Album al Metallica

Într-un interviu recent acordat Clasic Rock, vocalistul Iron Maiden, Bruce Dickinson, a lăudat albumul auto-intitulat din 1991 al Metallica ca fiind unul pe care trupa face totul ca la carte.

Dickinson adaugă că albumul a împins metalul în mainstream și salută trupa care a avut curajul să facă o schimare atât de mare și îndrăzneață.

„Noi înșine, Judas Priest și Pantera au ajuns cu toții la o răscruce de drumuri unde am avut șansa să trecem cu adevărat la nivelul următor”, a spus Dickinson. "Dar niciunul dintre noi nu a avut curajul pentru a o face. Totuși, Metallica a făcut-o. Trebuie să le acordați un credit imens pentru că au profitat de ocazie atunci când aceasta a apărut, asumându-și riscul și culegând în mod meritat recompensele enorme. Nu puteți subestima realizarea lor cu acest album”.

Metallica sărbătorește în acest an 30 de ani de la Black Album cu două lansări de referință, ambele pregatite pentru 10 septembrie prin Blackened Recordings: „The Black Album” și "Metallica Blacklist", o compilație de coveruri ale melodiilor albumului lansate de colegii de breaslă.

„Black Album”a vândut peste 30 de milioane de exemplare în întreaga lume și a petrecut 580 de săptămâni (non-consecutive) în clasamentul Billboard 200 din Statele Unite, o realizare întrecută doar de un alt album: Pink Floyd - "The Dark Side Of the Moon".