Rock News

Brian May lansează o versiune alternativă a single-ului "Too Much Love Will Kill You"

Brian May spune despre "Too Much Love Will Kill You" ca este „cea mai importantă melodie pe care am scris-o vreodată” si împărtășește si un videoclip al ei.

Melodia va apărea pe editia remasterizata a albumului "Back To The Light", care va ajunge pe piata pe 6 august.

La lansarea inițială a piesei în august 1992, "Too Much Love Will Kill You" a ajuns pe locul 5 în topul single-urilor din Marea Britanie. A fost prezentata pentru prima dată la începutul acelui an, în aprilie, in fata a 72.000 de fani de pe stadionul Wembley pentru concertul Freddie Mercury Tribute. Datorită momentului debutului, mulți fani au crezut că piesa a fost scrisă cu gândul la regretatul frontman Queen, Freddie Mercury, care murise cu un an în urmă.

Cu toate acestea, May explică faptul că melodia datează de fapt din 1986-87 și a fost scrisă cu compozitorii Elizabeth Lamers și Frank Musker, în urma unei crize personale și romantice care l-au lăsat într-o „stare de spirit încurcată”.

Brian May a anunțat in iunie că la aproape 30 de ani de la lansarea inițială, „Back To The Light”, albumul sau solo, va fi reeditat. La lansarea sa în septembrie 1992, „Back To The Light” a fost un hit, ajungand pe locul 6 in topul albumelor din Marea Britanie.