Rock News

Iron Maiden, locul al patrulea în votul fanilor pentru includerea în Rock And Roll Hall Of Fame din acest an

Tina Turner a condus votul fanilor cu mai mult de 585.000 de voturi, în timp ce afro-nigerianul Fela Kuti s-a clasat pe locul al doilea, cu peste 545.000 de voturi. GO-GO'S și Iron Maiden s-au clasat urmatoarele, iar pe locul cinci au iesit Foo Fighters.

Primii cinci artiști selectați de public vor fi considerati un „vot al fanilor” care va fi contabilizat și luat în calcul, împreună cu celelalte buletine de vot trimise către aproximativ 1.000 de artiști, istorici și membri ai industriei muzicale.

Pentru a fi eligibil pentru votul din acest an, primul single sau album al fiecărui candidat trebuia să fi fost lansat în 1995 sau mai devreme.

Cei care vor fi inclusi in RARHOF vor fi anunțați la sfârșitul acestei luni, iar ceremonia va avea loc in Cleveland, Ohio, în toamnă.

Potrivit Hall Of Fame, membrii Iron Maiden care vor fi incluși vor include actualul grup solistul Bruce Dickinson, basistului Steve Harris, bateristului Nicko McBrain și chitaristilor Adrian Smith, Dave Murray și Janick Gers, alături de fostul solist Paul Di „Anno, fostul baterist Clive Burr și fostul chitarist Dennis Stratton.