Rock News

Tom Morello dezvăluie lecția de chitară învățată de la Michael Angelo Batio

Muzicianul povestește, într-un interviu acordat pentru Total Guitar, despre singura lecție de chitară pe care a făcut-o cu MAB.

Tom Morello este, fără doar și poate, unul dintre cei mai buni chitariști contemporani. Cu toate astea, și americanul este om, ca noi toți, așa că ascensiunea sa nu a fost lipsită de efort. Pentru cei de la Total Guitar, muzicianul a povestit despre cum a învățat una dintre metodele care l-au ajutat să mânuiască instrumentul cu dibăcie – chiar de la legendarul Michael Angelo Batio.

„A fost o zi fatidică cea în care am învățat cum să folosesc pana cum trebuie,” spune muzicianul. „Deși învățasem singur, mergeam uneori la un magazin de chitare în Highland Park, Illinois, dacă voiam să învăț un cântec – era acolo un profesor hippie fumat care îmi arăta piesele preferate de la Alice Cooper și Black Sabbath pe care nu puteam să le deslușesc de unul singur,” își amintește el.

Morello povestește că, într-o zi, profesorul său era bolnav, așa că celălalt prof – marele Michael Angelo Batio – i-a luat locul. „Am făcut o singură lecție cu el. M-a luat și m-a pus să îi cânt ceva. M-am chinuit să interpretez niște lead-uri, încercând să mă dau mare și sunând foarte banal. Mi-a zis «Sună ca și când ai vrea să cânți rapid, dar nu știi cum!»”. Tom a fost întru totul de acord cu evaluarea aia, așa că Batio i-a scris niște exerciții pe o foaie și l-a sfătuit să o ia încet la început.

„M-a forțat să încep lent și mi-a spus că, odată ce termin exercițiul, pot să cresc ritmul metronomului cu unu și, după aceea, să merg înainte. Am crezut în ce mi-a spus el și a fost o lecție care mi-a schimbat viața și m-a ajutat să ajung să cânt solouri ca «Take The Power Back» și «#1» mulți ani mai târziu,” mărturisește artistul.

Foto: Instagram, Tom Morello, @ljrp