Rock News

Eddie Van Halen, Neil Peart, Kirk Douglas și multi alții în montajul anual „Sgt. Pepper”

Artistul britanic Chris Barker a dezvăluit cea mai recentă ediție a copertei Sgt. Peppers’ Lonely Hearts Club Band cu care aduce anual un omagiu tuturor personalităților publice care au murit în cursul anului.

Montajul din 2020 ii include dintre muzicieni pe Eddie Van Halen, Neil Peart, Little Richard, Peter Green, Spencer Davis sau Florian Schneider de la Kraftwerk, printre alții. Sunt prezenți, de asemenea, si actorii Sean Connery, David Prowse, Max von Sydow, Kirk Douglas și Terry Jones de la Monty Python sau Maradona, dintre sportivii care ne-au parasit in acest an.

Barker a marcat, de asemenea, sfârșitul președinției lui Donald Trump și numărul total de morți din cauza epidemiei de coronavirus. Se comemorează în total 108 decese, aproape toate fețele purtând măști.

„Oricât de detașat aș putea fi fata de subiect în timp ce mă aflu în umbra Photoshop-ului, atunci când pun lista laolaltă pentru final și o privesc este un moment destul de îngrijorător. ... Cunosc o mulțime de oameni care și-au pierdut membri ai familiei în acest an și încerc mereu să-mi amintesc că toți oamenii pe care îi includ au lăsat și oamenii în urmă. Trebuie să încerc să fiu respectuos cu toată lumea și să le aduc un omagiu lor și felului în care și-au trăit viața".