Rock News

Jimi Hendrix: nou documentar „Music, Money, Madness... Jimi Hendrix In Maui” și album „Live In Maui”, în noiembrie

Experience Hendrix L.L.C. în parteneriat cu Legacy Recordings, o divizie a Sony Music Entertainment, va lansa noul documentar de lung metraj "Music, Money, Madness ... Jimi Hendrix In Maui", precum și albumul însoțitor "Live In Maui" pe 20 noiembrie.

Filmul relatează vizita istorică a Jimi Hendrix Experience in Maui și modul în care au devenit prinși în nefericitul film „Rainbow Bridge” produs de controversatul lor manager Michael Jeffery.

Pe la mijlocul anului 1970, Hendrix lucra la un album nou împreună cu colegii săi de trupă, Mitch Mitchell (tobe) și Billy Cox (bas), mergand la festivaluri și concertand pe arene din SUA și construind in paralel Electric Lady Studios în Greenwich din Manhattan's Greenwich Village. Finalizarea acestui studio de înregistrare de ultimă generație s-a dovedit a fi un efort costisitor, așa că managerul său, Michael Jeffery, a obținut un avans de 500.000 de dolari de la Warner Bros. pentru a finanța construcția, pentru finalizarea studioului.

La aceleași întâlniri, Jeffery i-a convins pe directorii Warner Bros. să finanțeze un film numit „Rainbow Bridge” care urma să fie filmat în Maui, în schimbul drepturilor de autor pentru albumul care va fi coloana sonoră, format din noi înregistrări de studio ale lui Jimi Hendrix.

Dupa spectacolul său din Maui, Hendrix avea să se întoarcă la New York și să lucreze la Electric Lady Studios. Nu a mai avut nicio implicare în „Rainbow Bridge”. A plecat în Europa la sfârșitul lunii august pentru a fi headliner la festivalul Isle Of Wight și a începe un turneu european. În mod tragic, a murit la Londra pe 18 septembrie 1970.

Foto: Getty Images/ Guliver.