Rock News

Nick Cave lansează concertul „Idiot Prayer” pe LP

Artistul a lansat deja o înregistrare video a piesei „Galleon Ship”, extrasă din spectacolul susținut în izolare.

În iulie, nu am ezitat să îți atragem atenția că incredibilul Nick Cave plănuise să le prezinte fanilor un concert acustic, susținut doar de el împreună cu pianul său și înregistrat la Alexandra Pallace, în Londra. Acum, am primit vești despre o oarecare schimbare de planuri. După cum relatează  Rolling Stone, spectacolul intitulat „Idiot Prayer: Nick Cave Alone At Alexandra Palace” va fi lansat și pe LP, pentru toți fanii care nu au avut posibilitatea să vadă concertul la momentul respectiv. Nu îi excludem nici pe cei care au făcut act de prezență, însă doresc să retrăiască experiența.  

Cave a interpretat douăzeci și două de melodii în cadrul reprezentației, acestea fiind incluse pe un CD care va apărea pe piață la data de 20 noiembrie. Dintre acestea, avem ocazia să ascultăm varianta reinterpretată a melodiei „Galleon Ship”, împreună cu vizualul aferent.

„Filmul «Idiot Prayer» a evoluat în urma evenimentelor mele «Conversations With...»,” povestește Nick. „Îmi plăcea mult să interpretez variante deconstruite ale pieselor mele la spectacolele astea, să le distilez până la forma lor esențială. Simțeam că redescopăr piesele de fiecare dată, apoi m-am gândit să revin într-un studio și să înregistrez variantele astea reimaginate la un moment dat,” continuă el. Din păcate, între timp, pandemia ne-a stricat planurile tuturor, însă pentru Cave a adus și o revelație – de ce să înregistreze cântecele doar audio când ar putea adăuga și video? Mai jos, poți urmări interpretarea melodiei „Galleon Ship”.