Rock News

Lars Ulrich își dă cu părerea despre motivul din spatele succesului înregistrat de Metallica

„Suntem foarte mândri de elementul uman, și ne place să le amintim oamenilor că suntem doar patru tipi într-o formație, care încearcă să se prindă cum funcționează lucrurile,” spune el într-un interviu pentru Eddie Trunk, preluat de Ultimate Guitar.

Metallica este una dintre formațiile despre care nu ai cum să nu fi auzit decât dacă locuiești în pădure, fără a avea contact cu lumea dinafara ei. Muzicienii și-au construit un fan-base pe care nicio formație contemporană nu îl poate depăși, indiferent de succesul înregistrat, iar spectacolele americanilor sunt un deliciu chiar și pentru cei care nu au, în general, tangențe cu muzica metal.

Cu toate acestea, toboșarul Lars Ulrich susține că succesul ăsta nu se datorează neapărat numărului de repetiții cu trupa sau planurilor de setlist puse foarte bine la punct. Există și ceva spontaneitate acolo, relatează Ultimate Guitar într-o preluare din interviul acordat de muzician pentru The Eddie Trunk Podcast. Ulrich susține că 10-20% din spectacol se bazează pe instinct și nebunie de moment.

„Suntem foarte mândri de elementul uman, și ne place să le amintim oamenilor că suntem doar patru tipi într-o formație, care încearcă să se prindă cum funcționează lucrurile,” spune el, „și cred că și asta face parte din ele care ne propulsează înainte. Este ceva ce am iubit întotdeauna – să fim pe scenă”.

Metallica urmează să lanseze albumul „S&M2” la sfârșitul lunii, pe data de 28. După cum ți-am detaliat aici, acesta va conține materiale live, înregistrate în cadrul spectacolelor ce au aniversat două decenii de la apariția discului „S&M”.

Foto: Facebook, RockFM