Rock News

Dave Grohl, despre sfârșitul Nirvana și cui dedică primul album Foo Fighters

Dave Grohl s-a alăturat lui Matt Wilkinson la Apple Music pentru o conversație despre perioada din primele sale zile în Nirvana si lansarea primului album Foo Fighters.

Interviul s-a difuzat sâmbătă (4 iulie), la exact 25 de ani de la debutul Foo Fighters, cu albumul auto-intitulat (pe 4 iulie 1995).

Grohl a recunoscut că atunci când s-a alăturat grupului Nirvana și au devenit „uriași într-adevăr foarte rapid”, era nesigur că nu era destul de bun pentru trupă.

Privind înapoi, când primul album Foo Fighters a ajuns la bun sfârșit, Grohl spune că le acorda toate meritele colegilor săi de trupă din Nirvana pentru acest LP.

"Aș dedica [acel album] lui Krist și Kurt pentru că, până în ziua de azi, experiența Nirvana a fost probabil ... Adică nu vreau să spun ... am copii. Nu pot spune că este cel mai important eveniment din toată viața mea, dar ce este sigur este că nu am fi fost acum aici vorbind despre asta dacă nu as fi avut locul meu in Nirvana. Și am învățat atât de multe lecții de la Kurt, am învățat atât de multe lecții de la Krist. A fost o asa mare onoare să fiu în acea trupă și a fost devastator când s-a sfârșit".

Foto: Getty Images/ Guliver.