Rock News

Mark Knopfler vorbește despre cum a ajuns să colaboreze cu Sting pe "Money for Nothing"

Mark Knopfler și-a amintit momentul în care și-a dat seama că dorește că Sting să apară în piesa "Money for Nothing" a Dire Straits și spune că nu are regrete că a împărtit drepturile pentru compoziție cu solistul The Police.

Melodia a apărut pe albumul Dire Straits din 1985 "Brothers In Arms", care rămâne unul dintre cele mai bine vândute LP-uri din istorie. În timp ce Knopfler lucra la single-ul care urma să devină nr. 1, gândurile sale s-au îndreptat spre celebra campanie de promovare "I Want My MTV", desfășurată de rețeaua de televiziune, așa cum a declarat la emisiunea "Rock Nights" de la Radio Ultimate Classic.

"Am văzut The Police făcând un spot pentru MTV, în care spuneau "I want my MTV".(...); și m-am gândit: "Dacă aș pune asta pe notele de la “Don’t Stand So Close to Me”, va merge", și-a amintit Mark Knopfler. "Îmi amintesc spunându-le băieților: "Mi-ar plăcea mult să-l iau pe Sting să facem asta". Ne știam oricum pentru că am avut o mulțime de concerte împreună în Germania. Unul dintre ei a spus: "E bine, pentru că este aici, în vacanță".

Mark Knopfler a rămas la gândul că ideea era "perfectă" pentru vocea lui Sting.

"Și pentru că am folosit cele cinci note din "Don’t Stand So Close to Me", așa s-au întâmplat lucrurile cu compoziția comună", a adăugat el. "Ceea ce este bine; este absolut ok cu mine și a mers bine".


Foto: LONDON, UNITED KINGDOM - JULY 13: Mark Knopfler and Sting at Live Aid, Wembley sing the Dire straits song Money for Nothing on July 13, 1985 in London, United Kingdom. (Photo by FG/Bauer-Griffin/Getty Images) 170612F1