Rock News

Top 3 viniluri alese de Dave Mustaine

Solistul Megadeth, Dave Mustaine, a fost rugat de College Radio News Network să numească primele trei viniluri din toate timpurile.

„Dacă aș fi nevoit să aleg primele trei viniluri, aș alege, probabil, unele clasice și vechi, datorită tonalității instrumentelor de atunci și a amplificatoarelor analogice, precum si a consolelor analogice și a modalitatii analogice de înregistrare. Așa că, probabil "The White Album" de la The Beatles. Poate "Wish You Were Here" de la Pink Floyd sau "The Dark Side of the Moon", care este un alt mare album pentru un sunet de acest gen. Și mai mult decât sigur, pentru că este foarte personal pentru mine, AC/DC „Let There Be Rock“.

Pe 22 martie, Megadeth va sărbători a 35-a aniversare cu „Warheads On Foreheads” o colecție a celor mai reușite single-uri din cariera.

Americanii lucrează, de asemenea, la un nou LP, primul la care grupul va colabora cu Dirk Verbeuren (ex-Soilwork), bateristul alăturându-se trupei acum aproape trei ani.

„Dystopia” (2016), cel mai recent album lansat de Megadeth, a fost premiat cu un Grammy, marcând întoarcerea în forța la impactul pe care formația îl avea în anii ’90.

Pentru anul ăsta, Megadeth plănuiește relansarea a două dintre cele mai apreciate discuri din carieră, „The World Needs A Hero” (2001) și „The System Has Failed” (2004), precum și lansarea noului album. Cât despre acțiunea live, americanii vor concerta alături de Ozzy Osbourne în etapa nord-americană a turneului acestuia, No More Tours 2. De asemenea, pentru toamna asta, Megadeth pregătește prima ediție a croazierei Megacruise.