Rock News

Povestea „People Are Stange” - The Doors

Cine nu a cântat măcar o dată „People are strange/ When you're a stranger/ Faces look ugly/ When you're alone” cu Jim Morrison pe fundal? Povestea melodiei, un imn al anilor '60, chiar dacă este intuitivă, merită spusă

„People Are Strange” ar putea fi cu ușurință o piesă autobiografică. Cu toate acestea, potrivit bateristului John Densmore și chitaristului Robby Krieger (compozitorul piesei), versurile au venit după o excursie de grup în zona Laurel Canyon din Los Angeles, în Hollywood Hills. La acea vreme, Morrison se confrunta cu o stare de deprimare, dar s-a întors din excursie euforic și cu primele versiuni ale piesei "People Are Strange".

Cu toate acestea, există o poveste alternativă care este mult mai interesantă, ca orice legendă de acest fel. Ray Manzarek a spus pentru Ultimate Classic Rock că Morrison a scris melodia după o noapte lungă petrecută la The Factory - galeria deținută și administrată de Andy Warhol în New York City. După o petrecere care a ținut toată noaptea, Morrison a ieșit dimineața, la ora cinci, pentru a face o plimbare prin Manhattan.

În această plimbare, la trezirea Big Apple, Jim Morrison a pus cap la cap  versurile piesei sale clasice. Potrivit lui Manzarek, cântecul este „despre oamenii care ieșeau din metroul din New York, în timp ce Jim Morrison se întorcea de la The Factory a lui Andy Warhol la hotelul nostru din centrul Manhattanului”.

Foto: Getty Images/ Guliver.