Rock News

Slash, despre melodia care definește cel mai bine Guns N’ Roses

Deși piesa nu se clasează printre cele mai bune melodii pe care le-au făcut, în opinia lui Slash, chitaristul spune că toate elementele definitorii ale GNR sunt prezente. „Paradise City” a fost una dintre melodiile care a ajutat Guns N’ Roses să aibă o deschidere de drum perfectă. Între timp, piesa a devenit a treia a grupului care depășește 1 miliard de streamuri pe Spotify, după „Sweet Child o’ Mine” și „Welcome to the Jungle”, toate trei de pe albumul de debut din 1987.

Într-un interviu pentru CNBC, Slash a explicat:

„Ar trebui să spun că de la Guns N' Roses, cântecul meu preferat a fost întotdeauna „Paradise City” doar pentru că a fost un cântec foarte distractiv, știi. Nu neapărat cea mai bună melodie pe care am făcut-o vreodată, ci doar o reprezentare foarte bună a despre ceea ce este trupa”.

Partea distractivă și ușoară de care vorbește Slash se referă la compunerea piesei. În timp ce unele trupe își petrec o viață întreagă pentru a-și compune hitul cu care se prezintă apoi în lume, pentru Slash, aceasta a fost practic doar „o altă zi la birou”. 

Slash afirmă că melodia a fost scrisă în spatele unei dube de închiriat, pe când se întorceau de la un concert din San Francisco alături de Rock N Riders. Trupa a început să improvizeze pe acordurile refrenului, iar Axl Rose a venit cu versurile "Take Me Down to the Paradise City". Celelalte instrumente au completat, iar astfel s-a născut nucleul melodiei. Slash și-a adăugat propriile improvizații și riff-uri, iar piesa a început să prindă contur, mai ales că jumătate din ea este formată din solo-uri de chitară.

Înregistrarea a avut loc în timpul sesiunilor pentru albumul lor de debut, "Appetite for Destruction". Deși initial piesa nu era considerată una dintre cele mai bune ale trupei din punctul de vedere al lui Slash, a devenit ulterior un hit de necontestat și unul dintre cântecele emblemă ale Guns N' Roses.

Popularitatea „Paradise City” a fost, fără îndoială, ajutată de videoclipul piesei, în rotație regulată pe MTV pe vremea aceea. Clipul conținea imagini cu trupa cântând în fața unei mulțimi uriașe la Giants Stadium din East Rutherford, New Jersey, în timp ce deschidea pentru Aerosmith, în 1988.

Foto: Getty Images/ Guliver.