Morning Glory

Sunt cabinetele medicale conduse de patriarhat? Ne răspunde dr. Dorina Codreanu, medic primar Obstretică-Ginecologie

În continuarea discuției de ieri cu Ileana Braniște, despre misoginismul infiltrat în cabinetele de ginecologie, dr. Dorina Codreanu, medic primar Obstretică-Ginecologie, ne răspunde la câteva întrebări despre bune practici în vizita la doctor și despre libertatea de a alege ce se întâmplă cu propriul corp

Ieri, realizatory au purtat o discuție cu Ileana Braniște despre atitudinea medicilor ginecologi față de chiuretaje și măsuri de contracepție sau de sterilizare. Pentru a dezvolta subiectul, privind din mai multe puncte de vedere, azi-dimineață, discuția a continuat cu dr. Dorina Codreanu, medic primar Obstretică-Ginecologie, specialist în infertilitate și doctor în științe medicale. 

Medicul a susținut că doctorii trebuie să ajute oamenii să ia decizia corectă, iar fiecare cuplu trebuie să aleagă pentru el.

„De aia ne-am făcut doctori, ca să ajutăm oamenii!” - Dr. Dorina Codreanu

Ar trebui, totuși, să se folosească medicii de motive religioase și morale pentru a refuza anumite proceduri? Medicul spune că nu. „Eu nu mai fac chiuretaje pentru că mi-am pierdut experiența. M-am specializat pe altă direcție și nu mai fac. Însă, în rezidențiat am făcut. Nu poți să refuzi să faci o bucățică din specializarea ta”, a spus aceasta. 

În plus, doctorul a evidențiat faptul că, dacă există motive religioase sau morale, care determină un medic să refuze să facă anumite proceduri, care șin de zona sa de specialitate, atunci ar trebui să nu se specializeze pe ginecologie. 


Morning Glory - 26.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:12:07

Morning Glory - 17.05.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:10:05

Morning Glory - 16.05.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:11

Morning Glory - 15.05.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:44:55