Rock News

Momentul de confirmare: Keith Richards este nemuritor

Sărbătorim astăzi ziua când Keith Richards a căzut din copac, s-a lovit la cap, a făcut operație pe creier, s-a lăsat de cocaină și a supraviețuit, așa cum era de așteptat. Totuși, în mod ironic, aceasta pare cea mai puțin interesantă întâmplare cu el.

În 2006, chitaristul de la Rolling Stones Keith Richards era în vacanță în Fiji și a decis să se cațere într-un copac, dar a căzut și s-a lovit la cap.

Au existat multe speculații cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în acea zi de la finalul lui aprilie. Când Richards și-a lansat autobiografia din 2010, „Life”, a clarificat povestea. Richards stătea atârnat de un „copac noduros, aproape de sol, care era practic o ramură orizontală”, potrivit Ultimate Classic Rock. Se usca după ce făcuse o baie; când a vrut să coboare, mâinile lui erau pline de nisip și nu a putut să se apuce corect de următoarea ramură.

„În fața mea era o altă ramură și m-am gândit: „O să mă apuc de asta și o să cad ușor la pământ”, a scris el în Life. „Și așa am aterizat puternic pe călcâie, iar capul mi s-a dat înapoi și m-am lovit de trunchiul copacului. Tare. Și asta a fost.”

A trebuit să fie dus de urgență în Noua Zeelandă pentru o intervenție chirurgicală de urgență. A avut hemoragie intracraniană, iar medicul care l-a tratat, era un mare fan Stones. De atunci, a luat un medicament prescris de medic care l-a împiedicat pe Richards să mai consume cocaină.

Foto: Getty Images/ Guliver.